Всі знають про користь горіхів і радо включають їх у свій раціон. Особливо це стосується прихильників здорового харчування, адже горіхи – дуже цінне джерело корисних жирів.

І якщо з волоським горіхом, мигдалем і навіть арахісом все зрозуміло, то є й інші. Що буде, якщо щодня з'їдати необхідну кількість кедрових горішків? Чим багаті ці малючки? Це ви дізнаєтесь із нашої статті.

Кедрова сосна, фото: Знай.ua
Кедрова сосна, фото: Знай.ua

Кедрові горіхи - це насіння з шишок кедрової сосни, які служать для профілактики багатьох захворювань.

У кедрових горіхах багато жирних кислот, вітамінів, макро- та мікроелементів.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ядра кедрового горіха багаті вітамінами групи В, вітамінами А, Е та К, а також залізом, фосфором, цинком, магнієм, міддю та магнієм.

Вони містять 19 амінокислот, серед яких 8 незамінних для людини. Вони необхідні для розвитку м'язів, еластичності зв'язок, шкіри та сухожилля.

Регулярне вживання горіхів пов'язують із користю для здоров'я серцево-судинної системи, зниження рівня цукру та холестерину в крові.

Кедрові горіхи, фото: Знай.ua
Кедрові горіхи, фото: Знай.ua

Кедрові горіхи – висококалорійний продукт, проте від них досить складно набрати вагу. Це ідеальний перекус, який вгамує почуття голоду і наситить багатими ненасиченими жирами та омега-3 жирними кислотами. Рекомендована добова норма – 30-50 гр.

Нагадаємо, що звичайний імбирний чай допоможе уникнути піску у нирках: елементарний рецепт, який подарує здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що буде, якщо пити зелений чай щоранку: українцям підказали кілька важливих нюансів.

Також стало відомо, що в Україні створили план, як відновлюватимуть країну після терору росії.