Чоловік, який убив свою невиліковно хвору дружину внаслідок пакту про самогубство, розповів, як вони разом випили останній напій перед тим, як вирушити в садок, щоб накласти на себе руки.

73-річний Грем Менсфілд вийшов із суду 21 липня після того, як був визнаний винним у ненавмисному вбивстві своєї 71-річної дружини Дайанни.

Про це повідомляєDaily Mail.

Він перерізав їй горло в березні 2021, а потім безуспішно намагався накласти на себе руки. В інтерв'ю у своєму будинку в Хейлі, Великий Манчестер, пан Менсфілд сказав, що його дружині повідомили, що вона має рак легенів четвертої стадії в жовтні 2020 року, всього через кілька тижнів після того, як вони відсвяткували 40-ту річницю весілля.

Грем Менсфілд убив свою хвору дружину, кадр з відео
Грем Менсфілд убив свою хвору дружину, кадр з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Коли вони повернулися додому з лікарні, містер Менсфілд сказав, що спочатку було піднято угоду про самогубство. Місіс Менсфілд запитала чоловіка, чи готовий він убити її, якщо все стане "надто погано".

Він погодився "за однієї умови". Містер Менсфілд сказав: "Я сказав, що мені доведеться піти з нею. Я сказав: "Я не можу жити без тебе, Даяно".

"Як не дивно, це надало мені сил. Я знав, що теж вмираю. Я міг би зосередитися на цьому" .

Пара познайомилася в місцевому пабі у Вудхаус-парку в Уайтеншоу напередодні Нового 1974 року і одружилася через шість років.

Вони мали багато спільних інтересів, у тому числі піші прогулянки, садівництво та їзда на велосипеді, і, за словами містера Менсфілда, це був люблячий і щасливий шлюб.

Грем та Дайана Менсфілд, фото з сімейного архіву пари
Грем та Дайана Менсфілд, фото з сімейного архіву пари

Він сказав: "Дайанна була чудовою людиною. Вона була всім моїм світом. Ми не потребували ні в кому іншому. Ми просто були потрібні один одному. У нас було чудове спільне життя".

Але до березня 2021 року місіс Менсфілд відчувала нестерпний біль і сказала чоловікові: "З мене достатньо, я більше не можу".

22 березня вони поїхали в Бакстон і Маклсфілд, щоб знайти "тихе" та "зручне" місце для виконання пакту, але натомість вирішили використати свій сад наступного дня.

Містер Менсфілд, вантажник на пенсії в аеропорту Манчестера почав підготовку. Він скасував документи, доставку молока та мийника вікон, спустошив морозильник і прибрався до будинку.

Близько 17:00 наступного дня місіс Менсфілд випила келих червоного вина, а містер Менсфілд — банку табору, віскі та лимонад.

Грем та Дайана Менсфілд, фото з сімейного архіву пари
Грем та Дайана Менсфілд, фото з сімейного архіву пари

Було холодно, тому вони обоє одягли пальто і, після того, як містер Менсфілд замкнув будинок на Кентербері-роуд, спустилися в кінець саду, де поряд стояли два стільці.

Він запитав: "Ти готова?", на що його дружина відповіла: "Так, я не шумітиму" . Потім він підійшов до стільця, на якому вона сиділа, і перерізав горло ножем.

Сидячи перед тим самим садом, містер Менсфілд розплакався, згадуючи той страшний момент. Він сказав: "Це йшло проти кожної клітини мого тіла. Я підбіг до передньої частини стільця. Я сказав: "Що я зробив? "

Потім містер Менсфілд спробував накласти на себе руки, але втратив свідомість, перш ніж прокинутися на кухні наступного ранку.

Грем Менсфілд сам зізнався у вбивстві, кадр з відео
Грем Менсфілд сам зізнався у вбивстві, кадр з відео

Вранці 24 березня 2021 року його знайшли у калюжі крові в будинку пари.

Поліція та парамедики відвідали двоквартирний будинок після того, як пан Менсфілд набрав 911 і сказав оператору, що він убив свою дружину о 9 годині вечора напередодні, перш ніж спробувати накласти на себе руки.

Менсфілда було заарештовано на місці за підозрою у вбивстві, а пізніше він переніс операцію через рани на шиї та обох зап'ястях.

Присяжним знадобилося 90 хвилин, щоб винести одноголосний вердикт після чотириденного судового розгляду. Суддя засудив його до двох років позбавлення волі умовно, заявивши, що він "цілком задоволений" тим, що містер Менсфілд діяв із "кохання" та "співчуття" до своєї дружини.

Нагадаємо, що солдатів США загинув і дев'ять поранені внаслідок удару з повітря: хто наважився напасти на найсильнішу армію світу?

Раніше ми повідомляли, що тут катували Аль Капоне : у мережі показали найжахливішу "примарну" в'язницю в Америці