Міжнародні кредитори погодилися відстрочити виплату заборгованості Києва за єврооблігаціями до кінця 2023 року з можливим продовженням ще на один рік.

Завдяки цьому ми зможемо заощадити близько 5 млрд дол. на інші потреби держави у період дії відстрочення платежів. Як повідомляє британська The Telegraph, після цього буде можливою відстрочка ще на один рік.

Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube
Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube

Наразі існують домовленості з такими країнами як США, Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія.

Представники цих країн закликають долучитися інших власників облігацій погодитися на прохання Києва про дворічну відстрочку виплати боргу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На думку фінансових аналітиків, кредитори чекали від України прохання про відтермінування боргу, тому цей крок цілком передбачуваний. Надалі Україна має узгодити реструктуризацію за зовнішніми борговими зобов'язаннями, щоб в мирний або більш стабільний час погасити його.

За даними депутата Ярослава Железняка, відстрочення платежів з єврооблігації триватиме до серпня 2024 року. Загальна сума облігацій – 17 млрд доларів, відсотковий дохід продовжує нараховуватись, але буде сплачено пізніше.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Станом на 1 липня Україна вже направила 62,1 млрд гривень на обслуговування держборгу, це третя за величиною стаття видатків держави за останні пів року.

Нагадаємо, ми писали, що росіянка назвала путіна та його прибічників злодіями, засудивши війну в Україні.

Як повідомляв "Знай.ua" українку відрахували з університету за проросійські погляди та поскаржилися СБУ

Також "Знай.ua" інформував, що грошова допомога у 2500 гривень щомісячно: як і хто з українців зможе оформити нові виплати.