Великобританія створить свою власну гіперзвукову льотну техніку для військових, оскільки Великобританія вступає у нову гонку озброєнь з росією, Китаєм та США.

Відповідну новину розмістили на сторінці «DailyStar»

Британська аерокосмічна компанія Reaction Engines оголосила, що розробляє гіперзвукові військові технології разом із Rolls-Royce, урядом Великобританії та фондом національної безпеки.

Світ побачить, як Великобританія розробить свій власний дуже швидкий військовий корабель, здатний ухилятися від усіх звичайних систем протиракетної оборони.

Команда каже, що робота розпочалася близько трьох років тому і зараз вони тестують двигуни.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оголошення пролунало за аналогічними новинами минулого місяця про те, що Міноборони працює над гіперзвуковими ракетами в рамках проекту вартістю 2,5 мільярда доларів.

Все це знаменує собою вступ Великобританії в гонку озброєнь, де такі країни, як росія, США, Китай та інші змагаються у створенні зброї, яка рухається з неймовірною швидкістю до 12 000 миль на годину.

Гіперзвуковий літак Concept V: скрін
Гіперзвуковий літак Concept V: скрін

Одна китайська компанія минулого року представила гіперзвуковий літак, здатний літати зі швидкістю 7000 миль на годину, доставляючи вас із Лондона до Австралії приблизно за годину.

Тим часом росія неодноразово лякала своїми гіперзвуковими ракетними можливостями під час вторгнення в Україну після успішного випробування «нестримної» ракети «Циркон» у жовтні.

На іншому кінці світу ВПС США разом із Boeing, Lockheed Martin та іншими збройовими компаніями створюють гіперзвукові крилаті ракети, здатні ухилятися від усіх систем протиракетної оборони.

У листопаді генерал Девід Томпсон із Космічних сил США попередив про гіперзвукову «гонку озброєнь», заявивши: "Нам потрібно дуже швидко надолужити втрачене. Китайці вже кілька років ведуть агресивну гіперзвукову програму".

Нагадаємо, що в мережі повідомили, що морфлот Росії скоро може зникнути з території України.