У жовтні 2022 роки пенсіонери віком від 70 років та вище отримають доплату до пенсії

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Як відомо, у липні 2022 року було проведено індексацію пенсій у зв'язку із запланованим підвищенням прожиткового мінімуму. Проте такому "підвищенню" пенсіонери не дуже зраділи, сума, на яку більшості підняли пенсії становить менш як 100 грн. Таку доплату назвали копійками, пише видання "На пенсії."

Відповідно до торішніх планів, на жовтень заплановано ще одне підняття пенсійних виплат. Стосуватиметься воно тих пенсіонерів, які досягли 70-рісного віку. Згідно з прийнятою постановою уряду, починаючи із 1 жовтня пенсіонери у віці від 70 до 75 років будуть отримувати фіксовану надбавку у розмірі 300 грн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Прийнята Урядом постанова передбачає встановлення з жовтня 2022 року для 1,7 мільйона осіб віком від 70 до 75 років щомісячних доплат до пенсій у розмірі до 300 грн (в межах розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік). Для осіб старших за 70 років за наявності тривалого стажу роботи (у чоловіків – 35 років, а у жінок – 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня 2022 року складатиме 3000 грн. За наявності стажу меншої тривалості мінімальна пенсійна виплата для вказаних осіб визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу і при наявності страхового стажу у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років складатиме не менше, ніж 2 500 гривень.", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, українці мають право на кілька видів пенсій, але отримають мізер

До слова, українці просять не пускати дітей до шкіл, поки літають ракети: має втрутитися Володимир Зеленський

раніше ми писали, що обов'язковий іспит для отримання громадянства України: Володимир Зеленський відповів на петицію