Українська журналістка, письменниця та блогерка Зоя Казанжи показала, як виглядають бомбосховища у Фінляндії - країні, яка має понад тисячу кілометрів кордону з кровожерливою загарбницькою росією.

Про те, як обладнані бомбосховища у Фінляндії, Зоя Казанжи пише у новому пості на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Так, це місто в місті. Де одночасно можуть сховатися до 500 тисяч мешканців. Фінляндія вперше почала будувати бомбосховище в 1960-х роках. Але в країні не було війн з того часу, тому бомбосховище переобладнали і тепер тут знаходяться спортивні споруди, басейни, стадіони, спортмайданчики, автостоянки та склади.", - пише вона. Зоя Казанжи

Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy
Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy

Як зазначає блогерка, після 24 лютого Фінляндія почала перевіряти свої підземні споруди, адже з росією у неї понад тисячу кілометрів кордону. Зоя Казанжи відзначає, що фінська технологія бомбосховища є однією з кращих у світі. А деякі приміщення здатні витримати не тільки сильні бомбардування, а і ядерні та хімічні атаки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Одеса. Заходжу в торговий центр. Кафе, де написано великими літерами: Після сигналу тривоги ідіть в укриття! Питаю працівницю: а де укриття? Вона каже: тут немає. А де є? Не знає. Лунає сирена. Всіх просять покинути приміщення. Всі виходять і стоять купкою посеред площі перед центром, хтось пішов до автомобіля. Всі як на долоні.", - розповідає вона. Зоя Казанжи

Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy
Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy

Журналістка розуміє, що у випадку, якщо сюди влучить ракета, то шансів немає ніяких. Навіть у тому ж торговому центрі можна хоча б сховатися під якусь стіну. Розповіла вона також про величезний підземний паркінг у своєму житловому комплексі, який мав би витримати багато чого. То ж мешканці комплексу під час тривог ходять сюди, як і діти, які прибігають вдень з ігрових майданчиків.

"Діти звикли до приміщення. Тут вже є іграшки, самокати, крісла, пледи. Якось під час дощу я забігла в паркінг, а там повно дітей – з дитячого майданчика перейшли гратися в паркінг. Діти звикли і вже добре орієнтуються. Наш паркінг трохи обладнали – кулер з водою, чайник, лавки, вай-фай. Але це мінімум, який рятує на кілька годин. Як далі? Хто займається запасами питної води і їжі? Спальники, ліжка, ковдри, набір медикаментів, альтернативне живлення і так далі – нічого цього немає.", - пише вона, звертаючи увагу на актуальну проблему. Зоя Казанжи

Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy
Бомбосховище у Фінляндії, facebook.com/zoyakazanzhy

Нагадаємо, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, письменниця Тамара Горіха Зерня показала, як Польща змогла навіки відірватися від росії: "Постійне крапання на мозок"