В Україні пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Відповідний законопроєкт №7553 з'явився на сайті парламенту.

Авторами документа виступили шість нардепів: Максим Єфімов, Олександр Юрченко, Артем Дмитрук, Анатолій Бурмич, Євген Яковенко та Ганна Скороход.

Під порушенням комендантської години мається на увазі перебування у певний період доби, під час дії воєнного стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток чи посвідчень.

Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж
Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж

Законопроєктом передбачається попередження або накладення штрафу від 510 до 850 гривень, що становить 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, у випадку, якщо громадянин повторно протягом року порушив комендантську годину, наступний штраф вже становитиме 1,7-3,4 тис. гривень - 100-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто зауважити, що режим комендантської години в умовах воєнного стану до 24 лютого не запроваджувався на території України, то ж відповідальність за порушення відповідних обмежень була відсутня у чинних нормативно-правових актах. Про таке необхідність раніше заявив голова МВС Денис Монастирський.

Денис Монастирський
Денис Монастирський

Нагадаємо, письменниця Тамара Горіха Зерня показала, як Польща змогла навіки відірватися від росії: "Постійне крапання на мозок"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, "Війни та миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не будуть вивчати учні