Білорусь знову здивувала - там права громадян хочуть обмежити ще більше. Адже до білоруського парламенту внесли законопроєкт, який забороняє громадянам виїзд за кордон.

Згідно з документом, залишати країну не можна буде, якщо це потрібно для забезпечення національної безпеки. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Відомо, що за новим законом, заборона на виїзд поширюватиметься насамперед на армію, прикордонну службу, внутрішні війська МВС та інші відомства. Проте, торкнутися може цей закон і звичайних громадян, які не перебувають на державній службі. Їм можуть відмовити у перетині кордону країни, якщо це суперечить інтересам національної безпеки.

Білоруські війська, фото з вільних джерел
Білоруські війська, фото з вільних джерел

Зазначається, що режим закритих кордонів влада зможе встановлювати терміном на пів року. Вони зможуть потрапити за кордон у тому випадку, якщо їм чи їхнім родичам потрібна медична допомога, якої немає в країні, або у зв'язку з необхідністю брати участь у кримінальному процесі.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У законопроєкті йдеться про зміну закону "Про порядок виїзду з Республіки Білорусь та в'їзду до Республіки Білорусь громадян Республіки Білорусь". Влада країни зобов'язує військовослужбовців та співробітників силових органів передати біометричні паспорти на час проходження військової служби.

Білоруські війська. Фото: скриншот Youtube
Білоруські війська. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, боєць ЗСУ, якому розірвало руку і ногу, закликає мститися росіянам за будь-яку ціну: "Їб*ште, бл*дь, як в останній день!"

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку