Стало відомо, зо 9 липня петиція на сайті інтернет-представництва президента про узаконення одностатевих шлюбів набрала необхідні 25000 голосів

Відповідний документ опублікований на офіційному акаунті електронних петицій інтернет-представництва глави держави.

ЛГБТ-спільнота, фото: Reuters
ЛГБТ-спільнота, фото: Reuters

Варто зазначити, що дана петиція з'явилась 3 червня 2022 року, її ініціатором є Совенко Анастасія Андріївна й упродовж 36 днів вона набрала необхідну кількість голосів.

Як відомо, на сьогодні не врегульоване питання одностатевих шлюбів, тому такі пари не мають можливості повною мірою користуватися тими правами, які є у традиційних пар.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У супроводжувальному тексті авторка зазначає:

"У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар."

Варто зазначити, що такі шлюби легалізовані у багатьох країнах Європи, зокрема: Франції, Бельгії, Німеччині, Швейцарії, Люксембурзі.

Отже, тепер глава держави має розглянути даний документ та дати офіційну відповідь.

Нагадаємо, одностатеві шлюби і права людини: адвокат прояснив ситуацію.

До слова, абсолютна більшість німців підтримують одностатеві шлюби.

Раніше ми писали, що закохані українки обмінялися обручками, вперше в історії: "Оголошую вас дружиною і дружиною".