Ціна заправки паливом збільшилася для мільйонів водіїв не лише на території України. Тепер заправка середнього 55-літрового сімейного автомобіля бензином коштує цілий статок.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Зараз багато українців та людей з інших країн шукають способи скоротити витрати на бензин та дизельне паливо.

Одна важлива порада полягає в тому, що водії мають відмовитись від кондиціонера. Водії можуть зменшити витрати палива за допомогою маловідомої кнопки в автомобілі, якщо вони використовують кондиціонер у своїй машині.

Є відомості, що використання кондиціонера може становити до 10% від загальної економії автомобіля. Набагато краще використовувати вентилятор автомобіля або відкрити вікно, щоб впустити прохолодніше повітря.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але при русі зі швидкістю понад 50 миль на годину автомобілістам не слід відчиняти вікна.

У цьому випадку ефективніше використовувати кондиціонер, ніж відкривати вікно, тому що лобовий опір сильно впливає на економію палива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Саймон Беккет із сервісного центру CamperKing сказав: «Як компанія, чиї клієнти вирушають у дорогу, щоб насолодитися відпочинком, особливо в цю пору року, ми знаємо, що вартість палива гратиме на їхньому розумі в даний момент. Ми розуміємо, що люди робитимуть вибір щодо своєї подорожі, виходячи з того, як це вплине на їхню кишеню. Ось чому ми прагнули показати, що є прості способи пом'якшити наслідки зростання вартості палива та продовжувати насолоджуватися відпочинком у кемпінгу далеко від дому, знаючи, що ви зробили все можливе, щоб зменшити витрати палива».

Водії можуть збільшити ефективність використання палива, читаючи дорогу перед собою. Це включає прагнення прискорюватися і сповільнюватися якомога рідше, тому що в іншому випадку він використовує величезну кількість енергії.

Під'їжджаючи до кругових розв'язок та перехресть, водії повинні думати та керувати своїм становищем на дорозі. Ці прості дії можуть змусити вас подивитися на ситуацію з іншого боку.