7 липня відзначається Різдво Іоанна Хрестителя. Він є одним з трійці, до чиє свято ставляться з особливою повагою, прямо як до Різдва Богородиці та Різдва Христа.

Історія Іоанна досить трагічна, але, від цього не менш велична. Саме він хрестив Ісуса Христа в річці Йордан, за що пізніше і отримав ім'я Хреститель.

Церква, скріншот з відео
Церква, скріншот з відео

Він був відлюдником. Їв одну сарану і дикий мед, але, при цьому не втрачав віру в Бога і молився.

Різдво Іоанна Предтечі збігається зі святом Івана Купала, і з давніх часів було прийнято спочатку ходити до церкви, а ввечері стрибати через багаття і пускати вінки. Так дівчата дізнавалися свою долю.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Також, в цей День послаблюється Петрів піст, і дозволяється їсти рибу і пити церковне вино.

Існує ряд молитов на цей день, яка може позбавити від накопичених гріхів.

"Святий Іване, предтече і христителю Господній. Тебе послав Господь, щоб дати свідчення про світло і щоб увірували всі в те правдиве світло, яке прийшло у світ просвітити кожну людину. Ти – всехвальний пророк, більший від усіх пророків. Вони проповідували Христа Ісуса словами, а ти вказав на нього рукою і мовив: "Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу".

Ти проповідував покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся своєю рукою торкнутись голови самого Царя і Бога. Ти – перший мученик, ти – посників і пустельників наставник, ти – вчитель чистоти, ти – близький друг Христа. Тебе прошу, до тебе припадаю: не відмов мені в заступництві. Нехай моє життя відновиться справжнім покаянням, немов другим хрещенням.

Випроси мені ласку прощення усіх гріхів і повернення на дорогу справжнього християнського життя, щоби з твоєю допомогою я жив(жила) у Божій благодаті і зміг(змогла) колись увійти в царство вічного життя.
Амінь"

Молитва в церкві, скріншот з відео
Молитва в церкві, скріншот з відео

Молитися можна як в храмі, так і вдома перед іконами. Головне-щира віра.

Нагадаємо про "дзеркальний захист" від будь-яких ворогів і чаклунства: потужний оберіг для вашої родини, який можна робити раз на рік.

Раніше ми повідомляли, що священик пояснив, яку молитву приймає Бог.