62-річний опальний член королівської сім'ї фігурує в списку призначень на посаду її майора в офіційному документі Міністерства оборони, опублікованому через кілька тижнів після того, як він врегулював справу про нібито сексуальне насильство.

Джерела в палаці свідчать, що герцог залишається в особистому і почесному становищі, що є подарунком від королеви.

Про це повідомляє британське видання The Sun.

Роль, яку також зіграли принц Чарльз, принц Вільям і принц Едуард, аналогічна честі Лицаря Підв'язки, яку також дарує Її Величність.

Син Єлизавети II Ендрю, якого помітили у Віндзорі 1 липня, був призначений особистим помічником королеви в 1984 році, коли його підвищили до звання лейтенанта.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Він літав на вертольоті під час Фолклендської війни і покинув військово-морський флот в 2001 році після 22 років служби.

Принц Ендрю, фото: скріншот з відео
Принц Ендрю, фото: скріншот з відео

По суті, це роль особистого помічника государя.

Посади можуть надаватися членам королівської сім'ї і старшим військовим офіцерам.

АДК носять на мундирі аксельбанд, декоративний плетений шнур.

У королівських призначеннях його носять на правому плечі.

Перші ад'ютанти були призначені королевою Вікторією, і вони виступали в ролі її почесних військових службовців.

Одне з джерел повідомило 1 липня ввечері: "Той факт, що Ендрю все ще є ад'ютантом, явно стосується королеви. Однак деякі здивовані, що він все ще може обіймати цю посаду, а не інші".

Королівська сім'я на ювілеї Єлизавети II: скрін ютуб
Королівська сім'я на ювілеї Єлизавети II: скрін ютуб

Принц Ендрю втратив військові звання і заступництво в січні, коли на нього подали до суду в США за звинуваченням у сексуальних домаганнях.

Серед них були і головнокомандувачі Королівського ірландського і йоркширського полків.

У березні він виплатив своєму звинувачувачу Вірджинії Джуфрі велику суму, яка, як вважається, склала 12 мільйонів фунтів стерлінгів, які врегулювали цивільну справу.

Член королівської сім'ї, якому більше не дозволяється використовувати свій титул Його Королівської Високості в будь-якій офіційній якості, завжди заперечував правопорушення, і мирова угода не брала на себе ніякої відповідальності в цьому питанні.

Принц Ендрю
Принц Ендрю

Нагадаємо, що Єлизавета II вигнала з сім'ї улюбленого сина, принц Ендрю розбив серце королеви, розбещуючи дитину.

Раніше ми повідомляли, що він заплатить не менше 10 мільйонів за те, щоб справу закрили: чому принц Ендрю уклав угоду після звинувачень у зґвалтуванні.