Найбагатшим українцям, таким як Рінат Ахметов, Віктор Медведчук, Ігор Коломойський тощо, належать елітні яхти загальною оцінювальною вартістю близько $1,3 мільярда.

Однак зараз дехто з них виявили намір продати свої розкішні судна. Як пише "Forbes Україна" такі заяви прозвучали після початку повномасштабного російського вторгнення, проте жодних угод досі не укладено.

Наприклад, супер'яхту Luminance Ріната Ахметова, яка все ще будується на німецькій верфі Lürssen у Бремені видання оцінює орієнтовно в $700 млн. Другою за вартістю може бути 92-метрова яхта Royal Romance ексголови політради партії "ОПЗЖ" і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. Наразі вона арештована в Хорватії.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Олігарх Ігор Коломойський є власником одразу двох яхт загальною вартістю близько $145 млн. Зараз вони здаються в оренду. 90-метрову Lauren L – олігарх купив у 2016 році за 65 млн євро, а 65-метрова яхта Trident, побудована у 2009 році, коштує приблизно $70 млн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Власнику агрохолдингу МХП Юрію Косюку належить 85-метрова яхта АСЕ ("Туз") вартістю $130-160 млн. 65-метрова яхта "Z" вартістю близько $70 млн належить власнику гірничодобувної групи Ferrexp Костянтину Жеваго, який останні роки живе в Лондоні.

Власник групи DCH олігарх Олександр Ярославський, який переховується за кордоном, має яхту Kaiser вартістю близько $50 млн. У травні він заявив, що виставив судно на продаж. Найменша серед найбагатших українців яхта – у власника холдингу EastOne Віктора Пінчука - 46-метрова яхта Siren бізнесмена зараз продається за $13 млн.

Ігор Коломойський, джерело: 056
Ігор Коломойський, джерело: 056

Яхти найбагатших українців, Forbes
Яхти найбагатших українців, Forbes

Нагадаємо, Росія оголосила дефолт за зовнішнім боргом - вперше за 100 років: санкції працюють

Також ми писали, воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Нагадаємо, налякані "бавовною" росіяни плачуть, що їхній владі "бракує яєць": "Терпіти будемо поки в Кремль не прилетить"