В уряді затвердили нову програму щодо працевлаштування безробітних

Таке рішення було прийнято під час засідання Кабміну.

Засідання Кабміну. Фото: скрин відео
Засідання Кабміну. Фото: скрин відео

21 червня відбулось засідання Кабінету міністрів України, під час якого буда затверджена нова програма з працевлаштування безробітних. Як зазначив прем'єр Денис Шмигаль, через воєнний стан забезпечити громадян грошовою підтримкою поки вони в пошуках нової роботи, зараз немає відповідних ресурсів.

Тому було затверджено нову програму з працевлаштування безробітних. Зокрема, вона передбачає, якщо упродовж 30 днів безробітний, який зареєстрований згідно з чинним законодавством, не може знайти собі підходящу роботу, то його будуть залучати на суспільно корисні роботи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зі слів прем'єра, органи місцевої влади будуть визначати, на які роботи можна залучити тих осіб, які тимчасово втратили роботу, до прикладу, це може бути розбирання завалів або ремонтні роботи. За виконану роботу працевлаштовані будуть отримувати мінімальну заробітну плату, яка з 1 січня 2022 року становить 6500 грн.

Нагадаємо, Данилу Гетманцеву подякували за його ініціативи: "300% мита, щоб їздити на старому кориті в умовах війни".

Раніше ми писали, що українські АЗС змінили ціни на паливо: за скільки можна заправитися.

Раніше ми писали, що як визначити розмір компенсації за зруйноване під час війни майно: обов'язковий документ і де його отримати.