Політтехнолог Петро Охотін у своєму блозі в Facebook розповів про війну Ілона Маска з гітлерівцями, між майбутнім і археомодерном.

Таким чином експерт вирішив розповісти про осучаснення геральдики - історична дисципліна, що займається вивченням гербів.

"Україна - фронт боротьби двох напрямків розвитку світу. Звідси вважаю за необхідне "осучаснити" підхід і до геральдики.
Розбавити її спадщиною українського авангарду і contemporary. Щонайменше, таким чином, ми робимо додатковий медіапривід для світових ЗМІ. В цілому - підкреслюємо цивілізаційний вибір нашої боротьби. Як би я реалізував цей проєкт. По-перше, створив би робочу групу. Туди могли б увійти представники галеристів. З успішними кейсами популяризації українських митців. Наприклад, Iurii Komelkov, який працював з Іваном Марчуком та Анатолієм Криволапом.",- пропонує Охотін.

Великий Державний Герб (монохромне зображення), законопроект 5712  - скріншот
Великий Державний Герб (монохромне зображення), законопроект 5712 - скріншот

Він також упевнений, що потрібно не забувати і про дизайнерів, які вивчали міжнародний досвід, як Орнелла Остапенко і Ярослав Бєлінський. Ну і, звичайно ж. не залишати осторонь істориків Антона Дробовича та Олександра Алфьорова.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Публікація Петра Охотіна
Публікація Петра Охотіна

У коментарях українці висловилися на рахунок такої ініціативи:

"Ну геральдика - консервативна галузь зі своїми певними законами і символізмом", "Про консерватизм і архаїку. все старе вмирає, якщо не адаптується до нових умов. пристосовуйся, або помри-це закон природи. Геральдика використовує візуальні правила, які вже більше 100 років не актуальні. у 20 столітті відбувся модернізм, баухауз, поп-арт, панк, гельветик і, врешті-решт, метамодерн. а геральдика досі ніяк не змінилася. якщо Кінь помер, то треба з нього злізти", "Геральдика - це точно не про сучасне мистецтво. У нас навпаки дуже багато трешу, що не підпадає під канони. Але як напрямок руху в сфері візуала, нових символів, впізнаваних дизайнів - так"