У світі традиція святкування налічує більше сотні років - в цей день прийнято дякувати своїм батькам за все те, що вони роблять для своїх дітей.

Ідея вітати батьків з їх особливим днем народилася в США в 1910 році. Мешканка містечка Спокан, в штаті Вашингтон, Сонора Додд (в дівоцтві Смарт) сиділа на церковній службі, присвяченій Дню матері, і раптово подумала про те, що ніхто не цінує по достоїнству внесок батьків у виховання дітей.

Саму Сонору і її чотирьох братів і сестер їх батько виховав поодинці. У припливі подяки Сонора запропонувала місцевій владі відзначати День батька в день народження Вільяма Смарта - 5 червня.

Ідея припала всім до душі, проте підготовка до свята трохи затягнулася, і урочистості відбулися 19 червня.

З тих пір в світі відзначають День Батька саме 19 Червня, або в третю неділю червня. До речі, Південна Корея вирішила не "розділяти" батьків, відзначаючи свято Батька і Матері в один день.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

День батька, скрін, відео YouTube
День батька, скрін, відео YouTube

В Україні День батька став офіційним святом у 2019 році. У 2022 році свято припаде на 19 червня.

У цей день чоловікам, які встигли стати батьками і дбайливо ставляться до своїх дітей, дарують подарунки і шлють привітання. У деяких країнах День батька - це привід зібратися всім разом і вибратися на природу.

Не забудьте привітати своїх батьків в цей день. Адже в такі важкі часи, які зараз переживає Україна, вкрай важливо мати теплі моменти поруч з найріднішими.

Що ж можна подарувати татові в цей день?

  • електроприлади;

  • туристичні спорядження;

  • портативні інструменти;

  • засоби догляду за собою;

  • солодкі приємності (всі татусі таємні ласуни);

  • аксесуари для зберігання грошей, паперів, візитівок;

  • аксесуари для телефонів, планшетів, ноутбуків;

  • аксесуари в автомобіль;

  • сумки, органайзери.

Нагадаємо, що колишній "Холостяк" Макс Чмерковський зайнявся українськими переселенцями, затягнув навіть Туреччину: "Україна повинна перемогти".

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський показав Борису Джонсону знищені танки росіян, прем'єр-міністр у захваті: "Слава Україні".