16 червня столицю України відвідали одразу три впливових європейських політика: президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Політики відвідали Ірпінь і жахнулися звірствам армії Володимира путіна. Українці, які знали про візит Макрона до Києва, дуже хотіли дізнатися, навіщо президент Франції так часто зідзвонюється з призидентом росії і про що вони розмовляють. Стали навіть з'являтися гумористичні ролики на цю тему.

@she_is_tory

Бо харе пробазікуватт гроші 🤣#зеленський #рек #макрон #зеленськиймакрон #київ #укртт #українапонадусе

♬ орлиці не сповідаються - Євген 🤌

І всі ми змогли отримати відповідь на це питання від самого Еммануеля. Він запевнив що все робилося в інтересах України і спілкувався він тільки з дозволу Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про це повідомляє "Обозреватель".

За словами президента Франції, про всяк випадок був необхідний працюючий канал зв'язку з Москвою і тим каналом був сам Макрон.

"Нам потрібно з деяких питань мати канал зв'язку з росією, хоча б з питань продовольчої безпеки",- сказав президент Франції.

Шольц, Макрон, Зеленський, Драгі і Йоханніс, фото: ОП
Шольц, Макрон, Зеленський, Драгі і Йоханніс, фото: ОП

Хоча зараз ці переговори не дають певного результату, можливо, успіх буде в перспективі, зазначив Макрон і додав, що "врешті-решт ця дискусія має відбутися".

При цьому політик запевнив, що президент України Володимир Зеленський давав згоду на його переговори з путіним щоразу починаючи з 2019 року.

"Україна повинна виграти війну, зберігши територіальну цілісність і суверенітет, але потім все одно треба буде говорити з росіянами", - заявив президент Франції.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон отримав потужний ляпас, Володимир Зеленський оцінить: "Паризька Народна Республіка, ми з вами".

Раніше ми повідомляли, що пес Патрон вирішив перегризти дроти Еммануелю Макрону: "У нього проблеми з нестримним бажанням дзвонити"