Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, як ми годуємо чиновників і скільки їх є насправді в Україні.

Відповідну заяву Михайло Федоров зробив в одному з інтерв'ю, буквально приголомшивши своїх співрозмовників названою кількістю. Як виявилося, зі сплачених податків держава утримує аж 7 мільйонів чиновників.

"Користуючись з податків. Тобто люди, які є держслужбовцями, чиновниками, місцеве самоврядування. Це різні типи, скажемо так, чиновників. Якщо дуже просто. Але це близько 7 мільйонів людей. Тобто близько 7 мільйонів українців отримують заробітну плату за рахунок людей, які сплачують податки.", - говорить він. Михайло Федоров

Михайло Федоров, кадр з відео
Михайло Федоров, кадр з відео

На запитання про те, що "це майже п'ята частина населення України", Михайло Федоров пояснив: "Це якщо і дітей брати до 18 років - маю на увазі, якщо п'ята частина".

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Така кількість держслужбовців викликала неабиякий подив у співрозмовників Михайла Федорова: "Щось забагато". Дуже ймовірно, що й самі українці навіть не здогадувалися про таку цифру.

"А якщо брати від тих, хто може працювати і заробляти гроші... Ми вже підтвердили вже 5 з половиною мільйонів. Дивіться, в державі ніхто не знає точно, скільки є цих людей. Тому у нас є гіпотеза, що 7 мільйонів.", - говорить він. Михайло Федоров

На зауваження про те, що "можна порахувати просто, куди гроші йдуть?" та про "різні бази даних", міністр відповів: "В цьому й була проблема. І ми просто в шоці"

@nina.fourik

#федоров #левинаджипі #податкиукраїна #економікаукраїни

♬ оригінальний звук - Nina Fourik

Нагадаємо, міністр Михайло Федоров показав, як проводить час у красунею дружиною у військовому Києві: "На хвилину повірили..."

Також ми писали, Михайло Федоров показав цифрову блокаду Росії

Нагадаємо, Михайло Федоров закликає до покарання Росії