Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів історію хлопчика з Харкова, який попри свій дитячий вік встиг зіткнутися з жорстокими реаліями кровопролитної війни, яку розв'язала росія в Україні.

Про воєнне дитинство маленького Ярика Микола Кулеба розповів у новому пості на своїй фейсбук-сторінці. Його сім'я дивом вціліла під жорстокими обстрілами росіян, адже у сусідній будинок влетіла ракета, а згодом росіяни обстріляли евакуаційну колону, в якій перебували хлопчик з матір'ю та сестрою.

"Маленький Ярик з Харкова на все життя запам’ятає своє воєнне дитинство. Він цілий місяць плакав й ховався під диван, притискаючи до себе щурика Нюшу — єдине створіння, що могло його трохи розрадити. Пані Марина та її 8-річний син Ярослав й 16-річна донька Дар'я дивом вціліли. Спершу у сусідню хату прилетіла ракета, а коли вирішили рятуватися — рашисти атакували евакуаційну колону, у декілька машин влучили ракети.", - розповів він. Микола Кулеба

Вибухи у Харкові. Фото: Telegram
Вибухи у Харкові. Фото: Telegram

За словами Миколи Кулеби, Ярослав важко відновлюється після пережитого. Проте завдяки своєму вірному другу - щурику Нюші - хлопчик оговтується від жахіть війни набагато швидше. Сім'я, коли евакуйовувалася з Харкова, не могла забути про тваринку, а тепер відчуває її любов сповна.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Домашній улюбленець також відчував постійну небезпеку, був дуже наляканий. Зараз обоє відновлюються. Постійно бавлячись з Нюшею заспокоюється і маленький Ярослав, і Нюша, відчуваючи турботу та спокій навколо.", - пише Кулеба. Микола Кулеба

Як додає Микола Кулеба, історія сім'ї з Харкова є ще одним доказом страшних злочинів росіян проти мирного українського народу. Сім'я ж, про яку розповідалося вище, зараз перебуває у безпеці - вони отримали всю необхідну допомогу.

Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola
Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola

Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola
Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola

Нагадаємо, Микола Кулеба розповів щасливе продовження історії про брата і сестру, яка зворушила Україну: "Знову допомагає"

Також ми писали, Микола Кулеба показав зворушливу зустріч брата і сестри, які не бачилися від початку війни: жила з уламком в голові

Нагадаємо, російські окупанти вбили 15-річного хлопця, який допомагав евакуйовувати тварин: "Весь світ вдячний йому за Людяність"