Британський прім'єр Борис Джонсон дуже багато зробив для України в плані підтримки в кровопролитній війні, розпочатої росією і путіним.

Джонсон був першим зі світових політиків, хто не побоявся путінських ракет і приїхав до Києва в розпал війни, щоб підтримати Володимира Зеленського і весь народ.

Такі світлі вчинки не могли залишитися непоміченими українцями. Саме тому на честь британського прем'єра українські кондитери спекли тістечко, яке може спробувати будь-яка людина, перебуваючи в Києві.

Борис Джонсон, фото: скріншот з відео
Борис Джонсон, фото: скріншот з відео

Посол Великої Британії Мелінда Сімонс вже спробувала тістечко "Борис Джонсонюк", про що вона повідомляли у своїх соцмережах. Мелінда Сімонс з'їла британського прем'єра і була дуже задоволена. Який на смак Джонсонюк - розкаже кореспондент "Сніданок з 1+1" Антон Пшеничний.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Господар кав'ярні-пекарні Станіслав Завертайло розповів історію десерту.

"Була ідея у мене зробити англійський дессерт на честь того, як народ Англії нас підтримує. Я подзвонив своєму другові з Великої Британії і запитав, чи може він порадити десерт, який буде топ. Він сказав, що найвідоміший десерт - це apple pie (яблучний пиріг). Ми використовували наші тісто для круасанів, запекли яблука особливим способом з корицею. Є там і секретні інгредієнти... Це був звичайний круасан, а в останні дні ми вирішили додати меренгу, яка нагадує зачіску Джонсона."

У десерт входить круасанове тісто, в середині заварний крем з мадагаскарською ваніллю, печені яблука, меренга і невелика кулька морозива. Це вже не круасан навіть, а тістечко.

Круасан-тістечко Борис Джонсон, фото: Знай.uа
Круасан-тістечко Борис Джонсон, фото: Знай.uа

Зараз у закладі роздумують над створенням нових іменних десертів.

"Ми жартували на рахунок тістечка "Залужний", але його доведеться робити з горішків і бетону. Я думаю, що якщо нас так само будуть підтримувати французи та італійці (як англійці - прим. ред.), то ми і для них зробимо.

Заклад знаходиться на Подолі, тому заходьте і пробуйте Бориса Джонсонюка.

Нагадаємо, що Борис Джонсон звернувся до українських дітей після візиту в "порожній Київ".

Раніше ми повідомляли, що 6-річний Ілля з Маріуполя втратив батьків і написав листа Борису Джонсону: "Ми переможемо. Я хочу грати у футбол"