Користувачі Твіттера лютують через відео, на якому двоє співробітників поліції "штовхають і б'ють кулаками" 16-річного хлопця в саду, коли вони приїхали на виклик через те, що був пограбований один з будинків.

На відео видно, як офіцери у формі б'ють 16-річного підлітка як мінімум сім разів, а потім накидаються на нього в саду за будинком в Еббі-Вуд на південному сході Лондона 10 червня.

Чути було, як хлопець, який знімав відео, кричав: "Ой! Його б'ють!"

Повідомляється, що поліція відреагувала на повідомлення про те, що дитину було пограбовано "групою підлітків" в цьому районі, і під час реагування з будинку були вилучені вкрадені речі.

Однак користувачі соцмереж обурилися масштабом застосованої до підлітка сили, вважаючи її надмірною.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Поліцейські побили 16-річного підлітка, скріншот з відео
Поліцейські побили 16-річного підлітка, скріншот з відео

Каріна Уайт поділилася відео в Твіттері з підписом: "Привіт, поліція, просто цікаво, чи є це розумним і доречним застосуванням сили для затримання 16-річної дитини? Стусани і кулаки???"

Потім вона додала пояснення в гілку: "Це друг сина, і це сталося вчора в Еббі-Вуд. Він пішов подивитися, чи все в порядку з його другом, коли побачив поліцію в своєму саду, і ось який був кінцевий результат".

Інші також висловили своє потрясіння з приводу відео, оскільки один з користувачів написав: "Це обурливо і має бути розслідувано".

Поліцейські побили 16-річного підлітка, скріншот з відео
Поліцейські побили 16-річного підлітка, скріншот з відео

Поліція Лондона підтвердила, що їм відомо про відеозаписи, що циркулюють в Інтернеті, і стверджують, що вони будуть оцінені Управлінням професійних стандартів.

У заяві поліції йдеться: "16-річний чоловік [а] намагався втекти за вказаною адресою, але був затриманий і заарештований офіцерами за підозрою в грабежі і зберіганні вогнепальної зброї. Ще один чоловік увійшов до приміщення і напав на співробітників поліції. Цей 16-річний [Б] був заарештований за підозрою в звичайному нападі на працівника служби екстреної допомоги. Він був відпущений під слідство".

Нагадаємо, що орангутанг мало не зламав хлопця в зоопарку - схопив за його "банан".

Раніше ми повідомляли, що чоловік жорстоко штовхнув випадкову жінку на залізничну колію.