Україна більше 100 днів бореться з рашистами в ході повномасштабної війни проти росії - через два тижні буде чотири місяці, як вони вирішили вторгнутися на територію нашої країни і понести колосальні втрати.

Цей час ми використовуємо з користю - вчимо старі національні пісні, історію і, власне, державну мову. У TikTok з'явилося відео з літньою жінкою, яка вирішила розповісти правду про козацьку пісню "Розпрягайте хлопці коней", яка з часом була трохи видозмінена.

Козак, фото: сайт президента України
Козак, фото: сайт президента України

"Я весь час чула і мені здавалося, що ну не може бути, щоб козак так говорив про дівчину - я краще тебе полюбивши. Ну хіба може бути таке? Потім ще у варіанті кубанському почула - там додали приспів зовсім не з тієї пісні. І вона втратила будь-який сенс. І тоді мій дід мені розповів, що це козацька пісня, вона зовсім не так звучала. Я думаю, що це тільки в дідовій уяві залишилося, але ж ні", - заявила пенсіонерка.

За її словами, 1960-х роках в оперному театрі відбувся ювілейний концерт з присутнім там хором імені Верьовки. І ось там-то жінка почула цю пісню в її натуральному варіанті.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Це повинні на уроках музики вивчати", "Чому ми це не вчимо в школі", "Дуже цікаво слухати такі історії і таке виконання чудової пісні", "Тепер нехай ці слова пісні будуть в Інтернеті, а то співають неправильно", - пишуть користувачі в коментарях.

@cossacksua

#cossacks #cossack #козаки #казаки #проказаков #прокозаків #козак #казак #розпрягайтехлопціконі #история #історія #кобзар #козацтво

♬ оригинальный звук - Cossacks

Нагадаємо, Юлія Мендель вирішила вилучити користь зі "скандалу" за часів роботи в ОП і пішла на несподіваний крок: "Світла справа"

Як повідомляв "Знай.ua", "Війни і миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не навчатимуть у школах

Знай.ua писав, сім'я повернулася в рідне село під Києвом після окупації, але на місці залишилися лише руїни