Ціни на м'ясо встановили історичний рекорд. Експерти назвали причини, які вплинули на значний стрибок вартості даного продукту. Про це пише інформаційний портал agroter.

Індекс продовольчих цін ФАО в травні 2022 року в середньому склав 157,4 пункту, що на 0,6% менше, якщо порівнювати з квітнем. Однак разом з тим показник піднявся на 22,8% у порівнянні з травнем минулого року.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Так, індекс цін на м'ясо ФАО встановив історичний максимум, піднявшись у травні на 0,6%. Фахівці відзначають, що світові ціни на м'ясо великої рогатої худоби залишалися стабільними, проте незважаючи на це ціни на свинину впали. Підкреслюється, що різкий стрибок цін був спровокований зростанням цін на м'ясо птиці, який стався через перебої в ланцюжках поставок в Україні і недавніми сплесками пташиного грипу на тлі зростання попиту в Європі і Близькому Сході.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Разом з тим експерти відзначають зниження індексу цін на рослинну олію ФАО. З квітня показник знизився на 3,5%, проте залишився вище рівня 2021 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців застерегли від небезпеки, яка прийшла разом із сонячним літом: поширюється в інші органи.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал повідомляв, Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї: "Не цікавить".