До Верховної Ради внесено законопроєкт №7452 про позбавлення українського громадянства за держзраду.

У документі пропонують внести зміни до статті 111 Кримінального кодексу України. Законопроєкт подано на розгляд, і на сайті Верховної Ради текст наразі відсутній. Проте відомо, що автором документа став депутат Сергій Кузьміних, якого підозрюють у хабарництві.

На сторінці у Facebook Кузьміних прокоментував створення законопроєкту. Він зазначив, що людина, яка посягає на суверенітет, цілісність та недоторканість нашої країни, або ж перейшла на бік ворога, шпигує чи вчиняє інші тяжкі злочини – має бути позбавлена громадянства України.

Якщо судом доведено, що людина вчинила злочин проти держави і обвинувальний вирок набрав законної сили, — винна особа має бути позбавлена громадянства України. Пропоную закріпити цю норму у Кримінальному кодексі України та Законі України "Про громадянство України". Зареєстрував відповідний законопроєкт. Сергій Кузьміних.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що на окупованих територіях існують поодинокі випадки зрадництва. Так відомо про Олексія Ковальова з Херсону, якого вже раніше позбавили депутатського мандата. Також відомо про мера Святогірська Володимира Бандура, який перейшов на бік окупантів.

Фактично, Кузьміних хоче внести зміни у Конституцію, адже за 25 статтею основного закону, громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство. Також громадянин не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти хочуть розмінувати Маріуполь "природним" шляхом, нелюдське ставлення до життя полонених

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лаврова в Туреччині поставили у глухий кут запитанням про крадіжку зерна в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русскій мір", стала агенткою кремля, "Побєда" тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років.