Трафальгарська площа в Лондоні була евакуйована поліцією всього за кілька годин до продовження святкування платинового ювілею королеви Єлизавети II на тлі повідомлень про вибух.

Повідомляється, що очевидці чули "гучний хлопок", перш ніж поліція підтвердила, що після повідомлень про підозрілий автомобіль стався контрольований вибух.

Людям сказали уникати цього району, так як поліція виставила оточення і евакуювала найближчий готель.

Столична поліція написала у Твіттері: "Поліція залишається на місці події. Інцидент завершено, і площа буде відкрита свого часу".

Поліція евакуювала район і гостей, які проживають в прилеглому готелі. Фото: @summee777 / Twitter
Поліція евакуювала район і гостей, які проживають в прилеглому готелі. Фото: summee777 / Twitter

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Поліція ще не підтвердила будь-яку інформацію про розглянутий транспортний засіб, але повідомлення припускають, що його помітили після того, як він був припаркований на ніч.

Після повідомлень про вибух багато людей звернулися в Твіттер, щоб попередити людей про відхід з цього району і задати питання про те, що сталося.

Один чоловік написав у Твіттері: "Не ходіть на Трафальгарську площу. Що це був за шум?".

Інший сказав: "Мій брат в Лондоні і каже, що на Трафальгарській площі стався вибух, багато поліції і саперів. Будьте обережні, люди".

У бесіді з Mirror туристка Сара Черчілль описала момент вибуху, коли вона перебувала в цьому районі зі своїм 11-річним сином.

Поліція підтвердила, що мав місце керований вибух, фото: ali__samson / Twitter
Поліція підтвердила, що мав місце керований вибух, фото: ali__samson / Twitter

Вона сказала, що їм наказали покинути район, де бачили тікаючий натовп з 150 чоловік.

Сара зізналася: "Мені нічого було сказати йому. Я не знала, чи був це терорист, або це були б ще бомби. Мій син плакав, він абсолютно у нестямі. Ми поняття не мали, що сталося, я просто так рада, що ніхто не постраждав".

Нагадаємо, що королева Єлизавета II з'явилася на відкритті нової лінії вокзалу в синьо-жовтому вбранні.

Раніше стало відомо, що Єлизавета II розчарована онуком Гаррі: "Те, що Меган хоче, вона отримує".