Через зменшення фінансування українських біженців у Болгарії людей з готелей переселяють у модульні будинки

Відео, як українців привезли до нового помешкання оприлюднили в мережі Telegram

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

Влада Болгарії з 1 червня зменшила розмір компенсації за розміщення в болгарських готелях та на базах відпочинку біженців з України — з 40 левів (близько €20) до 15 левів (близько €7,5) на день. За ці гроші готельєри повинні організувати проживання та триразове харчування. Працювати за новими правилами погодилося близько 500 готелів. Іншим біженців переселяють до інших місць, серед яких модульні будинки.

Українці показали, як виглядає їх нове помешкання.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

В Болгарії збудували тимчасове модульне містечко, куди автобусами привезли біженців з України, до цього вони жили в готелі. Зі слів українців, нові помешкання розташовані далеко від цивілізації: ні магазинів, аптек тощо. Обурило біженців й те, що туалет на вулиці, а душ на 4 особи.

Територія, на якій розташовані модульні будинки досить велика та огороджена колючим дротом. Після життя в готелі українці були розчаровані новим місцем проживання.

Нагадаємо, під Херсоном окупантів почали використовувати за призначенням: збирають полуницю за гроші у місцевих жителів.

До слова, Ангела Меркель вперше з 24 лютого вирішила подати голос і навіть не заступилася за свого друга путіна.

Раніше ми писали, зірка "Кварталу 95" Юрій Великий записав нове "звернення Януковича" до українців.