В Україні з червня почали діяти штрафи за перевантаження вантажівок. У Київській області вже почали виписувати штрафи, які сягають 51 тисячі гривень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби "Укртрансбезпеки" в соціальній мережі Facebook.

У відомстві заявили, що в перший день роботи стаціонарних пунктів габаритно-вагового контролю в Київській області виявили порушника з перевантаженням автомобіля на більш ніж 30%. Порушення було зафіксовано, а водієві виписали штраф на 51 тисячу гривень.

Вантажівка на дорозі, скріншот: Youtube
Вантажівка на дорозі, скріншот: Youtube

Українським водіям нагадали, що у разі перевантаження автомобіля на 5-10% розмір штрафу становить 8,5 тисячі гривень. За перевантаження від 10 до 20% доведеться викласти вже 20 тисяч гривень. Від 20 до 30% - 34 тисяч гривень. У разі, якщо автомобіль перевантажений на 30% і більше від встановленої норми, то розмір штрафу складе 51 тисячу гривень.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

В "Укртрансбезпеці" підкреслили, що в Україні діють європейські стандарти за габаритно-ваговими нормами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців застерегли від небезпеки, яка прийшла разом із сонячним літом: поширюється в інші органи.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал повідомляв, Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї: "Не цікавить".