В Україні стрімко зростають ціни на квартири в новобудовах. При цьому вартість збільшується як у гривневому, так і в доларовому еквіваленті у порівнянні з довоєнним рівнем. Такі дані оприлюднені в дослідженні ЛУН.

Так, у Києві середня ціна за квадратний метр зросла на 4,4% у доларовому еквіваленті - до 1410 доларів. У той же час в області ціна збільшилася на 12,2% - до 765 доларів за квадратний метр. Ціни на квартири в новобудовах злетіли і в ряді інших регіонів України.

"У Києві відновили роботу на 43 будівельних майданчиках, що становить 23% від довоєнного рівня. В області 45 житлових комплексів продовжують будівництво, і це 25% від загальної кількості", - йдеться в дослідженні.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

"Рекордсменом" є Хмельницький регіон, де ціни на квартири злетіли на 15,5%. В цілому вартість житла в західних областях піднялася в рамках 6,7-15,5%. У Центральному регіоні ціни збільшилися від 4% на Полтавщині до 12,4% у Вінницькій області.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на квартири. Фото: ЛУН
Ціни на квартири. Фото: ЛУН

Тим часом у дослідженні йдеться, що ціни на новобудови ростуть по всій Україні. Зокрема, це пов'язано з тим, що ціни на будівельні матеріали збільшуються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців застерегли від небезпеки, яка прийшла разом із сонячним літом: поширюється в інші органи.

Також наш портал інформував, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб і суми виплат.

Крім того, наш портал інформував, роумінг без зайвих витрат, дешевий Інтернет і переклади без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.