Дівчина з Горлівки в TikToK через 8 років окупації рашистами частини Донецької та Луганської області пояснила, чому хоче, щоб ці території повернулися в Україну.

- Як вийшло так, що я з Донецька, але при цьому я топлю за те, щоб Донецька і Луганська область залишилися в складі України. Давайте почнемо з того, що в 2014 році, коли війна почалася - мені було 24.

Внизу - окупована Горлівка. Вид з БПЛА, фото: radiosvoboda
Внизу - окупована Горлівка. Вид з БПЛА, фото: radiosvoboda

Вона зазначила, що в 2014 році, коли відбулася окупація Криму і почалася війна на Донбасі, вона була захоплена іншими питаннями, своїм особистим життям і взагалі не цікавилася політикою. Більш того, вона насилу здала історію в школі, в Інституті. І коли все почалося, дівчина не звертала увагу, і думала, що це все заварушка - "дуже дивно, нереалістично і це пройде".

"Коли нас почали бомбити, мені було дуже страшно, але я взагалі не розуміла, хто це робить. Я виїхала в безпечне місце влітку 2014. І почала спілкуватися з родичами як в росії, так і в Україні. Від них я почала чути дивні речі, ті які говорять російською телевізору. Спростувати я їх не могла. Ніяких фактів у мене не було. Через півроку я поїхала до Харкова, через пару років я повернулася. У Харкові було абсолютно сучасне, класне життя. Я повернулася в Горлівку, розуміючи що радянський союз...", - додала мешканка Горлівки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українка з Горлівки, скріншот: TikTok
Українка з Горлівки, скріншот: TikTok

У підсумку вона працювала онлайн, але не могла знімати ніяк гроші через подальші санкції. Щоб як-небудь існувати, їй доводилося виїжджати на "мирну" територію України, знімати гривні і згодом міняти їх на рублі.

— Я бачу те, що сталося з тією територією і я топлю за те, щоб це була Україна.

@white.venera

В 2014 мне тоже было всё равно какая власть, но когда я увидела последствия… #горловка2021 #донецк2014 #донбассвойна #донбассукраина🇺🇦 #украина🇺🇦 #война2022 #россия

♬ оригинальный звук - White Venera

Нагадаємо, путін поставив політичну мету повне захоплення Донбасу: ЗСУ готові битися з окупантами до останнього

Як повідомляв "Знай.ua", українка зняла, як жителі Мелітополя мітингують проти рашистів і гуманітарки: "Їм не раді"

Знай.ua писав, російське командування тримає в заручниках сім'ї окупантів: забороняють залишати країну, і маніпулюють