В червні пенсіонери, які продовжують працювати, отримають доплати за березень та квітень

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Пенсії. Фото: скрин відео
Пенсії. Фото: скрин відео

Як відомо, у квітні 2022 року відбулось підвищення пенсій для тих осіб, які продовжують працювати.

Як зауважили в міністерстві, пенсії підвищували в індивідуальному порядку тим категоріям, які оформили виплати два роки тому, тобто до 1 квітня 2020 року. Розмір підвищення залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Проте додаткові суми, на які зросли виплати, пенсіонери зможуть отримати в червні 2022 року разом з підвищеними пенсіями за червень. В повідомленні міністерства говориться:

"У червні працюючі пенсіонери одержать підвищені починаючи з квітня розміри пенсії після перерахунку відповідно до статті 42 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. На рахунки працюючих пенсіонерів в уповноважених банках та у виплатних відомостях АТ “Укрпошта” разом з підвищеною пенсією за червень включається доплата до раніше виплачених пенсій за квітень і травень".

А з 1 червня відбудеться додаткові перерахунки для тих працюючих пенсіонерів, пенсії яких виплачуються у мінімальному розмірі.

Нагадаємо, у ПФУ повідомили про зміну порядку обчислення стажу окремій категорії осіб: які документи треба надати.

До слова, ПФУ змінив умови обов’язкового державного пенсійного страхування: як тепер відбуватиметься сплата збору.

Ми раніше писали, що у ПФУ повідомили про зміни для українців, які працювали після виходу на пенсію: виплати перерахують