Українці масово стали повертатися в країну і відправлятися на дачу, для посадки врожаю. А хтось просто висаджує квіти для краси.

Одними з улюбленців у дачників є гладіолуси, але у вирощуванні цих квітів є певні нюанси.

Перед посадкою гладіолусів бульби замочують в розчині 0,5%-ної бурштинової кислоти. Бульби витримую в розчині 8 годин, це допоможе бульбам активніше рости. Після цього бульби замочують на 10 хвилин в темно-рожевому розчині марганцівки. Після чого промивають в теплій чистій воді.

Садять бульби в травні. У цей період гладіолуси будуть формувати міцну кореневу систему. А після весняних заморозків з'являться перші сходи гладіолусів.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Висаджуємо бульби в заздалегідь підготовлені посадочні ями на глибину 10-20 см.у посадкову яму обов'язково кладуть перегній, золу і додаю трохи землі, все перемішують і на цю суміш кладуть бульби.

Гладіолуси садять на відстані 20 см один від одного і на 25 см між рядами. Після появи перших сходів поливають рослини, рихлють і мульчують тирсою або соломою. Завдяки удобренню, внесеному при посадці бульб в лунку, гладіолуси будуть активно рости і отримувати всі необхідні поживні речовини.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Нагадавши, які рослини варто висаджувати між рядами часнику: основи правильного сусідства культур.

Раніше ми ділилися місячним посівним календарем на червень 2022: самі вдалі дати для посадки культур.

Також повідомлялося, як врятувати плодові, польові, овочеві культури і виноград від лускокрилих шкідників: аграрій назвав найефективніший спосіб.