Українці вже стали відчувати підвищення цін на деякі категорії продуктів. Є товари, які взагалі зникли з полиць магазинів, такі як сіль.

Що ж відбувається з цінами і які сюрпризи очікують на українців на ринках? Розібратися в цьому питанні допоможе огляд вартості товарів на ринку "Шувар" у Львові та на Полтавському центральному оптовому ринку.

Блогер-агроном Ярослав Мазур пройшовся по точках і зібрав ціни на основні продукти харчування всіх українців.

Овочі, ринок. Фото: Знай.uа
Овочі, ринок. Фото: Знай.uа

Перший на черзі оптовий ринок у Полтаві.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Точка на центральному ринку "У Роми". Редис там коштує по 35 гривень (опт), капуста молода по 70 гривень, а помідори по 75. Всі помідори один в один, дуже щільні і хороші.

Також знайшов блогер і полуницю по 75 гривень за кілограм. Але він повідомив, що потрапив того дня на акцію.

Далі чоловік пішов до такого собі Юри, у якого було більше вибору фруктів. Для місцевих: він стоїть ближче до центрального входу, 3-4 місце.

Нектарин у Юри по 135 гривень, ароматні абрикоси по 140, яблука по 14 гривень (голден - 17, редчіф - 15).

Також є тут і овочі. Наприклад, капуста молода, закарпатська - 52 гривні. Помідори в залежності від сорту від 85 то 105 гривень, кабачки - 58, болгарський червоний перець по 120 гривень, а огірки корнішонного типу по 74. Ріпчаста цибуля ж обійдеться в 24 гривні

Наступний ринок - ринок "Шувар" у Львові.

Абрикоси по 90 гривень, лохина - 280, мандарини по 55, а ківі по 60 гривень. Турецький же кавун по 35 гривень, персик по 80, а іспанська полуниця - 60 гривень.

Гриби є різні, наприклад печериці обійдуться покупцям в 60 гривень.

Баклажани - 75, кабачки - 45, помідори по 60-70 гривень, капуста по 45 (опт).

Нагадавши, як врятувати плодові, польові, овочеві культури і виноград від лускокрилих шкідників.

Раніше ми повідомляли, що в Україні обрушилися ціни на популярну ягода.