В Україні рівень безробіття скоротився вп'ятеро. За офіційними даними безробітних стало на 20,2% менше, ніж у 2021 році. У чому пов'язаний цей "феномен", розповідає"Пенсійний кур'єр".

Станом на 27 травня 2022 року в Україні числиться на 20,2% менше безробітних, ніж торік. Втім, дані не говорять про позитивну динаміку, адже безліч громадян покинуло країну і не стає на офіційний облік.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Офіційно безробітних осіб в Україні на 20,2% менше, ніж минулого року – 307 тисяч 619 осіб. Це статистика станом на 27 травня 2022 року. Такі цифри не є ознакою позитивної динаміки, адже мільйони українців, які залишилися без роботи після війни, виїхали за кордон і, відповідно, не стають на облік по безробіттю. А у багатьох українців є проблеми з документами для оформлення статусу безробітного", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Відзначається, що на даний момент в лідерах по безробіттю знаходяться Сумська область (+45%), Київ і область (32,2% і 23,9%) відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ повідомили про зміни для українців, які працювали після виходу на пенсію: виплати перерахують.

Також наш портал писав, близьких або рідних перемістили на окуповані території або депортували: кроки, які слід здійснити, щоб допомогти.

Крім того, наш портал писав, в Україну тривають поставки зброї від західних партнерів: флагманський гранатомет допоможе вигнати росіян.