Батько п'ятьох дітей доктор Омар Аван "міг бути врятований" від палаючої Tesla Model S, але поліція не змогла відкрити електричні двері після аварії, стверджується в позові.

Дану новину оприлюднили на порталі «Daily Star»

Батько п'ятьох дітей, який згорів живцем в результаті аварії на своїй Tesla Model S, "міг би бути врятований", якби не електрична несправність в його дверях, що не дозволяє поліції дістатися до нього, як стверджується в позові.

Доктор Омар Аван загинув, коли поліція не змогла врятувати його з автомобіля, який розбився в окрузі Броуард у Флориді в лютому 2019 року.

У позові, поданому його дружиною Ліліаною, стверджується, що Tesla була винна в «дефектній» конструкції Model S, яка нібито завадила поліції і службам екстреного реагування врятувати її чоловіка.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Омар Аван
Омар Аван

Незважаючи на те, що Tesla заперечує претензії, в поліцейському звіті, поданому офіцером поліцейського управління Деві, який розслідував аварію, також вказується на несправність дверних ручок.

Офіцер сказав NBC 6, що, хоча обтічні двері Model S повинні автоматично відкриватися "у випадку аварії і надійно працювати при аваріях від незначних до помірних, в цій аварії вони цього не зробили".

"Ручки ... електронні і не спрацюють, якщо в автомобілі різко відключиться електрика", — йдеться у звіті, з яким ознайомився новинний портал.

"Офіцери також не змогли розбити вікно через полум'я", - йдеться в повідомленні.

Tesla Model S
Tesla Model S

"На місці є механічна резервна копія, доступ до якої можливий тільки зсередини автомобіля, тому компанія навчає співробітників Служби екстреного реагування розбивати вікна і відкривати автомобіль зсередини".

Медичний експерт пізніше постановив, що 48-річний чоловік помер від отруєння димом і опіків, а не від аварії, в результаті якої він опинився в пастці всередині своєї Tesla.

"Його можна було врятувати. Він міг бути тут. Він міг бути з нами, зі своїми дітьми", - сказала його дружина в інтерв'ю на цьому тижні.

"Мені потрібні люди, я хочу потрясти їх і сказати: "Подивіться, ці футуристичні автомобілі мають переваги, але вони також пов'язані з високими ризиками, і так, смерть є одним з них".

Tesla Model S
Tesla Model S

Згідно з судовими документами у справі, Тесла заявили, що Аван був отруєний через перевищення допустимого рівня алкоголю, згідно зі звітом поліції про токсикологію, і відкинув звинувачення в "дефектному" дизайні.

Згідно зі звітом поліції, в момент аварії Аван перевищував швидкість, а його машина рухалася зі швидкістю близько 79 миль на годину.

До Тесли звернулися за коментарями.