Правильне зберігання часнику має вирішальне значення для того, щоб часник повністю реалізував свій смаковий потенціал, а також захисні властивості.

Як організувати правильне зберігання часнику пише agronews.ua. Зазначається, що часник, при правильному зберіганні, може зберігатися цілих шість місяців. Але виключно у цілому вигляді.

Як тільки ви почнете відокремлювати та подрібнювати зубчики, його термін придатності зменшиться до кількох тижнів. А якщо ви нарізали часник, використайте його протягом наступних 24 годин.

Часник, фото з pxhere
Часник, фото з pxhere

Для тривалого зберігання часнику, знайдіть для нього місце у коморі, де температура якомога ближче до 18°C. Не варто зберігати часник поруч із варильною панеллю або іншим тепловипромінювальним приладом. Тут ваш часник зіпсується набагато раніше, ніж повинен.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зберігайте часник у добре провітрюваному ящику, адже темрява і відсутність світла зупиняють його проростання і продовжують термін його придатності. Важливо зберігати його у сухому стані, щоб запобігти росту цвілі та грибка, через які зубчики швидко почорніють і прогіркнуть.

Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Не тримайте часник у повністю закритому середовищі - воно утримує тепло та вологу всередині, тож часник може стати сирим. Уникайте запечатаних пакетів із застібкою-блискавкою. Для цього краще використати звичайну скляну банку.

Крім того, часник можна подрібнити й зберігати в оливковій олії. Цей трюк працює, тому що він зберігає вологість часнику і, отже, його смак. Також можна заморозити часник у різних формах. Для цього очистіть його повністю, видаліть усі зелені паростки, а тоді подрібніть.

Часник, скріншот: YouTube
Часник, скріншот: YouTube

Нагадаємо, попередження: спека може спровокувати смертельні напади астми через велику кількість пилку

Також ми писали, літній салат "Смачнючий" з сердечок і моркви: маринад змусить кожного верещати від захвату

Нагадаємо, українець, який залишив бізнес в Польщі і служить у лавах ЗСУ, розповів про провал ворога: "Падлина відступила"