Перша леді Олена Зеленська виступила на онлайн-сесії під час Всесвітнього міжнародного форуму в Давосі. про це дружина президента розповіла на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Іnstagram.

Свою публікацію перша леді почала з назв міст, які постраждали від російської окупації, серед яких Ірпінь, Харків, Сєвєродонецьк. Потім вона зауважила, що спочатку думала, як краще розповісти, проте вирішила все показати.

"Маріуполь. Яким він був і яким став після російського знущання. Ірпінь, Харків, Сєвєродонецьк. Було – стало. Думала, як найкраще розповісти про українську трагедію під час онлайн-сесії в Українському домі в Давосі, організованому в межах Всесвітнього економічного форуму. Зрозуміла, що краще один раз побачити. Тож не тільки розказувала, а й показувала. Понівечені міста. Понівечених людей. Як-от сім’я Наталі. З донечкою Яною вони втратили нижні кінцівки під час ракетного удару по вокзалу в Краматорську." - написала вона.

У Олени Зеленської спитали співрозмовники: "Що ми можемо зробити?" Вона відповіла так: "Не звикати до війни", пояснюючи це так:" Бо це те, чого хоче Росія. Щоб трагедії стали в один ряд із новинами шоу-бізу. Ні, так не має бути у світі, який хоче зберегти людяність. Цінність людського життя та миру – понад усе".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, дружина президента відмітила, що її надихнули люди, які називали себе "новими друзями України". на жаль, до цього їх спонукала війна. Проте перша леді запросила нових друзів до спільної боротьби, бо, на її думку - це і є дружба.

У коментарях підписники подавали Олені Зеленській за роботу, а також відмітили, що її образ під час виступу був неперевершеним та чарівним.

До слова, Олена Зеленська хоче перетворити біль українців в силу і всерйоз зайнятися їх психічним здоров'ям: "Амбітне завдання".

Нагадаємо, Олена Зеленська подякувала полякам за допомогу біженцям і запросила їх в мирну Україну після перемоги: "Дуже пощастило з сусідом".

Раніше ми писали, що Олена Зеленська розповіла, які слова хоче швидше почути від президента: "Я буду не першою, кому скаже, але..."