В умовах воєнного стану українські школи постали перед новими викликами. На жаль, через непередбачувані загрози навчальні заклади не змогли продовжувати очне навчання дітей. за яких умов зможуть прийняти учнів на навчання у 2022-2023 навчальному році, розповів заступник міністра освіти України Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.

Як випливає з повідомлення чиновника, не всі школи зможуть прийняти школярів 1 вересня 2022 року, попри те, що набір учнів у 1 класи ще триває до 31 травня 2022 року.

На жаль нові реалії воєнного стану ставлять нові вимоги перед суспільством й найголовніша з них - це безпека, а безпека дітей, безперечно, на першому місті.

"Все залежатиме від безпекової ситуації", - зауважив Вітренко. зараз у МОН опрацьовується механізм очної освіти 3 1 вересня. Він також назвав умову, за якої освітні заклади зможуть приймати учнів на навчання - це наявність бомбосховища, як зможе убезпечити дітей під час навчального процесу.

Також він додав, що зараз триває перевірка шкіл на наявність таких приміщень. за його словами, відкриються ті школи, які обладнані бомбосховища, а такі навчальні заклади в Україні є, резюмував заступник міністра освіти.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, за яких умов дитину можуть залишити на другий рік у школі: батькам дали вичерпну відповідь, як реагувати.

До слова, директор школи опинився під слідством після того, як Apple Watch таємно його записали.

Раніше ми писали, що не зможуть скласти мультимедійний тест: що робити українським випускникам, які через війну не вступлять до ВНЗ.