Багаторазові вибухи і пожежа в будівлі прийому прохачів притулку недалеко від аеропорту Женеви призвели до того, що прибувають рейси були відхилені, оскільки служби екстреної допомоги прибули на місце події.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Біля аеропорту Женеви в Швейцарії вирує пожежа після кількох вибухів у прилеглій будівлі.

Повідомляється, що це новий центр прийому осіб, які шукають притулку, а також майбутня будівля міжнародної поліції (ПІ).

За словами офіційного представника аеропорту Ігнаса Жаннера, рейси, що прибувають затримувалися або відхилялися, але злети здійснювалися на розсуд пілотів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вибухи в Женеві
Вибухи в Женеві

Жаннера сказав: "Є будівля, що будується-новий центр прийому прохачів притулку... воно горить. Воно знаходиться за межами периметра аеропорту. Це створює багато диму".

TdG повідомив, що будівля знаходиться на краю однієї зі злітно-посадкових смуг. Видання також повідомило, що кілька свідків чули вибухи.

В оновленні аеропорту Женеви написано в Твіттері: "Після пожежі, що сталася біля аеропорту Женеви, рух відновився. З 19:00 для злетів і з 19: 30 для посадок".

Інцидент стався, коли делегації з усього світу прямують до Женеви на Всесвітню асамблею охорони здоров'я.

На кадрах з місця події видно величезні клуби чорного диму, що виходять від будівлі.

В інших відеороликах, опублікованих в Інтернеті, чути гуркіт вибухів, а серед диму з'являються спалахи вогню.

Зображення з карт польотів показали, що кілька літаків згрупувалися недалеко від Женеви, чекаючи оновлень.

Доктор Аніта Сенгупта написала в Твіттері: "Мене перенаправили в Цюріх посеред польоту через пожежі/вибухи в аеропорту Женеви. Який довгий день видався".

Вибухи в Женеві
Вибухи в Женеві

Згідно з AirLive, рейс Iberia з Мадрида, Іспанія, до Женеви був змушений перенаправити в Ліон у Франції.

Inside Paper повідомляє, що іншим рейсам з Лісабона (Португалія) і Барселони (Іспанія) також довелося шукати інші місця для посадки.