В Україні змінилися ціни на популярний овоч - помідори. У порівнянні з квітнем вартість томатів у травні помітно знизилася. Які цінники спостерігаються в магазинах, розповідає agronews.ua.

Українці вже кілька місяців живуть у складних умовах через російське вторгнення. Через порушення ланцюжків поставок і тимчасової окупації деяких територій, в магазинах змінилися ціни на деякі продукти, зокрема на овочі. Так, експерти відзначили, що в українських магазинах різко змінилися ціни на помідори.

Помідори, скріншот: Youtube
Помідори, скріншот: Youtube

Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то вартість томатів в травні почала знижуватися. Так, середні ціни на червоні помідори в магазинах знизилася з 83,83 гривні за кіло до 77,25 гривні за кілограм. Помідори сливка, які стояли 108,05 гривні за кіло подешевшали до 101,20 гривень за кіло.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто підкреслити, що найбільше ціни обрушилися на рожеві помідори. Цінники встановлені на рівні 114,90 гривні на кіло, що майже на 40 гривень дешевше, ніж було в квітні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал інформував, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, ми повідомляли, всю сім'ю закрив у підвалі, а дочку ґвалтував разом з поплічниками - СБУ викрило окупанта, який скоїв низку злочинів.