Українці мають можливість отримати пільги для здобуття освіти. Хто має право на допомогу від держави, розповіли в Міністерстві освіти і науки України.

Учасники бойових дій, а також їхні діти можуть отримати пільги для здобуття освіти. Це може бути як повне або часткове навчання за рахунок держави, так і довгостроковий кредит на отримання освіти. Крім того, для цієї категорії громадян передбачені соціальні стипендії, безкоштовне проживання в гуртожитках та інше.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

Повний список пільг, які можуть отримати учасники бойових дій та їхні діти:

  • повну або часткову оплату навчання за рахунок державного та місцевих бюджетів;
  • пільгові довгострокові кредити для отримання освіти;
  • соціальні стипендії;
  • безоплатне забезпечення підручниками;
  • безкоштовний доступ до інтернет-мережі, систем баз даних в державних і комунальних навчальних закладах;
  • безоплатне проживання в гуртожитку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал інформував, Ірина Федишин закликає забути нуль балів Польщі на Євробаченні і називає це провокацією і спробою посварити людей.

Крім того, ми повідомляли, всю сім'ю закрив у підвалі, а дочку ґвалтував разом з поплічниками - СБУ викрило окупанта, який скоїв низку злочинів.