З'явився новий невтішний прогноз стосовно ситуації в Україні. Якщо все затягнеться ще на кілька місяців, то владі доведеться піти на» болючі " заходи.

Про це заявив глава Мінфіну Сергій Марченко В інтерв'ю The Economist.

Через те, що вже практично три місяці в Україні триває повномасштабна війна, ВВП України скоротиться більш, ніж на 40%. У зв'язку з цим влада була змушена скоротити бюджетні витрати. У тому числі мова йде і про захищені зарплати, пенсії, а також соціальні пенсії.

Сергій Марченко, фото: скріншот
Сергій Марченко, фото: скріншот

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначав, що уряду весь цей час вдавалося виконати весь пакет соціальних гарантій бюджету, навіть незважаючи на щомісячний дефіцит фінансів становить п'ять мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо війна затягнеться більш, ніж на 3-4 місяці, влада може вжити "болючих заходів" для утримання економіки України на плаву – різке підвищення податків, скорочення витрат, націоналізація» - говорить Сергій Марченко. Саме в такий спосіб у разі затягуванні війни будуть вирішувати проблему з фінансами.

Сергій Марченко - фото з Фейсбук
Сергій Марченко - фото з Фейсбук

Також, за даними Мінфіну, у квітні загальний фонд державного бюджету надійшло всього 76,2 мільярдів гривень, що становить 74% надходжень березня.

Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube
Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube

В ООН при цьому вважають, що тривала війна призведе до бідності українців. 9 з 10 українців можуть скаржитися на брак коштів, і це не дивно, адже багато хто втратив роботу, а знайти нову не дозволяє ситуація.

Нагадаємо, що фінський генерал відповів росіянам на претензії про вступ до НАТО

Раніше повідомлялося, що Росія погрожує тепер Фінляндії та Швеції "превентивним ударом"

Також, 14 травня всі харків'яни, та й українці отримали приємні новини про те, що ЗСУ пішли в контрнаступ на Ізюмському напрямку.