Океанограф Фаб'єн Кусто спроектував першу і єдину в світі підводний човен з великою білою акулою, щоб він міг задокументувати величезних акул в їх природному середовищі існування.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

Потрібна величезна мужність, щоб пірнути в клітку з великими білими акулами, але спроба обдурити їх, по суті, самогубна.

Дивно, але саме це зробив один відважний французький винахідник, коли створив першу в світі (і поки єдину) підводний човен з великою білою акулою.

Субмарина
Субмарина

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

У 2004 році океанограф Фаб'єн Кусто запропонував зняти новий документальний фільм про акул, і він натрапив на жахливу ідею, яка, як він стверджує, була натхненна підводним човном у формі акули з мультфільму Тінтіна.

Розмовляючи з New York Times у той час, він сказав: "Коли я згадав про це, я думав, що це дійсно гарна ідея. Я хотів знімати цих акул без будь-яких штучних стимулів. Зазвичай на поведінку акул впливають спроби за ними поспостерігати, а акули в клітці призводять до кадрів з агресивними акулами з відкритим ротом, які не відображають їх природну поведінку".

Субмарина
Субмарина

Фаб'єн вирішив втілити свою мрію в реальність і сконструював дійсно страхітливий підводний човен, який він назвав Троєю.

Не було приділено уваги деталям Трої, аж до його шкіри, яка була вирізана піском і склом, щоб мати грубу текстуру шкіри акули.

Маючи довжину 14 футів і вагу 1200 фунтів, акула зі скловолокна виглядала справді страхітливо і чудово управлялася зсередини.

Субмарина
Субмарина

Всередині утроби звіра Кусто в повному водолазному спорядженні зміг контролювати рухи Трої і ковзати серед найбільш смертоносних вбивць океану.

І що примітно, вони не були мудрішими.

Після кількох обережних моментів на початку занурення, коли акули були стурбовані видом Трої, вони незабаром звикли до його присутності.

Субмарина
Субмарина

Відповідно до того, як акули поводяться один з одним, величезні великі білі акули весь час трималися приблизно в 8 метрах від Трої і уникали її, якщо їх маршрути збігалися.

Вважається, що через величезні розміри Трої акула розглядала підводний човен як домінуючу самку, а це означає, що вони, ймовірно, боялися взаємодіяти з нею.

Поки Кусто був всередині Трої, він міг бачити те, що було перед ним, за допомогою камери, яка транслювала живе відео на монітор перед ним.

Субмарина
Субмарина

Він стверджує, що кадри, отримані командою, вперше показали світові, що великі білі акули не були безжальними машинами для вбивства, якими їх зображували.

Однак, незважаючи на успіх Трої, ціна його творіння в 200 000 фунтів стерлінгів означає, що він залишається першою і єдиною великою білою субмариною.