За рік в Україні інфляція зросла до 16%, що спровокувало і зростання цін на продукти харчування. Найбільше цінники піднялися на хліб і овочі. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

За рік найбільше в ціні додали овочі - подорожчали на 67%. У той же час в лідерах хліб і хлібопродукти, які виросли в ціні на 26%. Однак на ринку фіксується і зниження цін. Наприклад, яйця подешевшали на 25%.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Відзначається, що підвищення вартості овочів, зокрема моркви, цибулі, огірків, помідорів, кабачків і баклажанів відбулося в результаті порушення ланцюгів поставок через російське вторгнення. Також свою роль зіграло підвищення вартості енергоносіїв і тимчасова окупація територій на півдні країни. Саме цей регіон спеціалізується на вирощуванні овочів.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, відзначається прискорення зростання цін на фрукти, зокрема на банани і цитрусові. Це пов'язано із зупинкою імпорту через порти, які заблокувала Росія.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, що доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "Запевнила, що все погасимо".