Польща заборонила Газпрому здійснювати транзит газу польською ділянкою газопроводу "Ямал-Європа".

Це стало після того, як рф ввела санкції проти іноземних дочірніх компаній Газпрому, серед яких власник польської ділянки газопроводу Ямал-Європа - EuroPol GAZ. Про це повідомляє польське ЗМІ tvn24pl.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

"Введено заборону на операції та виплати суб’єктам, які підпадають під санкції. Для "Газпрому" це означає заборону на використання газопроводу EuroPol ГАЗ для транспортування російського газу через Польщу", - заявили у російській енергетичній компанії.

Гaзовий вентиль. Фото: YouTube
Гaзовий вентиль. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що на початку березня путін призначив "ворожі" країни та забажав від них, щоб ті за газ розраховувалися рублях. Наразі Польща та Болгарія відмовилися від газового шантажу, та перестали отримувати російський газ. 27 квітня в односторонньому порядку припинено постачання газу споживачам у Польщі за Ямальським контрактом. Однак, по частині газопроводу Ямал-Європа Польща отримувала реверсний газ.

Гaзові мережі. Фото: Telegram
Гaзові мережі. Фото: Telegram

Указ, підписаний 3 травня президентом путіним, забороняє операції з іноземними особами та компаніями, які постраждали від російських санкцій у відповідь, і дозволяє російським підрядникам не виконувати свої зобов'язання перед ними.

Нагадаємо, раніше в Україні окупанти скоїли понад 200 екологічних злочинів: на відновлення підуть роки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "чистки" серед військового керівництва в рф - за провал в Україні звинуватять у державній зраді.

Також "Знай.ua" писав, що десантники зробили "гарячу посадку" ударному російському вертольоту Мі-24.