В Україні спростили процедуру отримання водійського посвідчення. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України.

Постанову схвалили на засіданні уряду 10 травня, повідомляється на сайті МВС України. Зокрема, спрощено процедуру навчання в автошколах та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах.

Нормативний акт забезпечить наступне:

1. Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, у якому сервісному центрі складено теоретичний іспит.

Водійське посвідчення, фото: скріншот з відео
Водійське посвідчення, фото: скріншот з відео

2. Можливість здійснення навчання з теоретичної підготовки осіб, які проходять підготовку, перепідготовку й підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів за допомогою засобів інформаційно-комунікаційного зв'язку (Zoom, Skype, Google meet тощо).

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

3. Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.

4. Скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) шляхом зменшення на 20% теоретичної частини (шляхом ущільнення викладання таких тем, як "Будова і технічне обслуговування ТЗ", "етика водія ТЗ" тощо).

5. Можливість повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info
Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Раніше Знай писав, тарифи на комунальні послуги - коли чекати подорожчання: Кабмін ухвалив важливе рішення

Також ми писали, ПФУ зробив важливу заяву про виплату пенсій у травні: надходження грошей на рахунки доведеться почекати

Нагадаємо, якщо пенсію неможливо доставити до місця проживання: детальна інструкція від ПФУ