Екіпаж дослідницького судна "Наутілус" пожартував, що "дорога з жовтої цегли" може бути "дорогою до Атлантиди", перш ніж пояснити, що насправді вона йде від стародавнього вулкана.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Вчені на глибоководній виставці в Тихому океані виявили химерне скельне утворення "дорогу з жовтої цегли".

Екіпаж дослідницького судна "Наутілус", який задокументував свої висновки на YouTube. Він зробив це відкриття, використовуючи дистанційно керований апарат для вивчення підводних гір Ліліуокалані-Рідж, Гаваї.

Дослідники, реагуючи на те, що вони спочатку вважали штучною дорогою з жовтої цегли з виразними прямокутними блоками, сказали, що це може бути «дорога в Атлантиду».

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дно Тихого океану
Дно Тихого океану

Проте експерти тепер мають логічне пояснення, оскільки вони кажуть, що це «приклад стародавньої активної вулканічної географії».

Команда сказала: "Те, що може виглядати як "дорога з жовтої цегли" до міфічного міста Атлантиди, насправді є прикладом давньої активної вулканічної геології! Наш дослідницький корпус став свідком неймовірно унікальних і захоплюючих геологічних утворень під час занурення на хребті Лілі*уокалані в Національному морському монументі Папах*наумокуакеа".

Дно Тихого океану
Дно Тихого океану

В описі відео на YouTube вони додали: "На вершині підводної гори Нутка команда помітила утворення "висохлого дна озера", яке тепер ідентифіковано як розколотий потік гіалокластитової породи (вулканічна порода, що утворилася в результаті високоенергетичного впливу)".