Як повідомили у Держстатистики, зростання споживчих цін в Україні у квітні 2022 року сповільнилося до 3,1% у порівнянні з ростом на 4,5% у березні, 1,6% – в лютому та 1,3% – у січні.

Про це йдеться на сайті Державної служби статистики. Згідно з даними Держстату, ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у квітні зросли на 4,2%. Водночас на 28,4% подешевшали яйця.

Зазначається, що у річному вимірі інфляція у квітні прискорилась до 16,4% з 13,7% за підсумками березня та 10,7% – за підсумками лютого. З початку року ціни зросли на 10,9%.

Чому у супермаркетах різна ціна на однакові продукти, скріншот
Чому у супермаркетах різна ціна на однакові продукти, скріншот

Що подорожчало найбільше:

  • на 18,2–12,5% подорожчали рис, фрукти, продукти переробки зернових;
  • на 8,6–3,1% зросли ціни на макаронні вироби, овочі, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, соняшникову олію, масло, сало;
  • на 4,8% підвищилися ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби;
  • на 7,3% на алкогольні напої;
  • на 2,5% на тютюнові вироби.

Крім того, відзначають зростання цін у сфері охорони здоров’я на 3,2%, яке Держстат пояснює подорожчанням фармацевтичної продукції на 4,6%.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А підвищення ціни на транспорт на 2,1% пояснюється зростанням цін на велосипеди на 6%, проїзд у залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті – на 3,1% та 2,7% відповідно.

Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua
Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua

Раніше Знай писав, отримати допомогу з безробіття тепер стало простіше: президент підписав указ

Також ми писали, українцям показали нові ціни на гречку, рис, рослинну олію і борошно у травні

Нагадаємо, ціни на молочні продукти оновлено: скільки платитимемо за сир, кефір та масло у травні