Пес-сапер Патрон став справжнім Героєм України з того самого моменту, як потрапив в інформаційний простір.

Маленька собачка має величезну перевагу перед іншими - під його вагою не детонують найнебезпечніші боєприпаси, тому він може легко бігати де завгодно. "Талісман" чернігівських бійців ДСНС породи джек-рассел-тер'єр.

Раніше в ТСН взяли інтерв'ю у його власників-за їхніми словами, для нього була уготована інша доля. Два роки тому керівник піротехнічної групи Михайло Ільєв подарував Патрона своєму синові, на День Народження. Але війна розставила свої пріоритети з самого першого дня повномасштабної війни проти Росії.

Пес Патрон, фото ДСНС
Пес Патрон, фото ДСНС

"Важко працювати, тому що багато різних запахів. Особливо, коли згоріла техніка, різні порохи, воно все перегоріло, то він починає чхати, якщо сильне забруднення. А коли працює на протитанкових мінах, то він розуміє, що десь має бути щось Закопане, і його потрібно знайти. Якщо його знаходить, то він подає нам так званий сигнал", - зазначає чоловік.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він супроводжує піротехніків усюди, як виявилося - навіть на пресконференціях. Однак сталося несподіване, досить "скандальне" і дуже миле - Патрон заснув прямо за столом.

Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube
Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube

Пес-сапер Патрон, фото: Telegram
Пес-сапер Патрон, фото: Telegram

Нагадаємо, господарі талісмана чернігівських ДСНСників пса Патрона розповіли, як він став сапером: "Ніхто не розраховував"

Як повідомляв "Знай.ua", Антон Птушкін відвідав талісмана чернігівських ДСНСників пса Патрона і зворушив Дорофєєву: "Дві супер зірки"

Знай.ua писав, пухнаста красуня "куля" захищає українські землі разом з прикордонниками: вселяє віру в перемогу