Повномасштабне вторгнення росії в Україну викликало стрес не лише у дорослих мешканців країни, але й у найменших – наших дітей. Малеча не розуміє, через що що гинуть невинні люди.

У новій рубриці щоденного дайджесту СТБ "Все буде добре" — "Допомога психолога" — Світлана Арефнія (експерт пост-шоу "Холостячка" - "Як вийти заміж") розповіла, як пояснити дитині, чому почалася війна та за що вбивають українців.

Дитина-біженець, фото: Facebook
Дитина-біженець, фото: Facebook

Коли дитина ставить запитання про війну, говорити з нею краще наступним чином:

  1. Пояснюйте дитині, що вона ні в чому не винна. Коли відповідей на питання немає, малеча не розуміє, що відбувається. Вона думає, що ця модель схожа на ситуацію, коли вона у чомусь провинилася перед батьками. У дитини з’являється комплекс вини.

    Популярні новини зараз
    Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
    Показати ще
  2. Розповідайте дитині, що винний лише ворог, який напав на країну. Ворог слабкий, не може домовлятися, тому діє агресивно, він не вміє по-іншому. Але це треба казати простою дитячою мовою.

  3. Дітям до 4-х років пояснюйте на прикладі іграшок.

  4. Розкажіть про агресію на прикладі тварин: як коли одні тварини бажають захопити територію інших.

  5. Дітям після 6-ти років пояснюйте простими фразами, що ворог несе лихо.

Українці, фото знай.иа
Українці, фото знай.иа