Мавпа, помічена біля річки Кінабатанган на малайзійському Борнео, мабуть, являє собою комбінацію двох різних видів, які фактично конкурують за Лісовий простір, говориться в новому дослідженні.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

Загадкова "гібридна" мавпа збила з пантелику вчених після того, як явний гібрид був помічений в тропічних лісах Борнео.

"Таємнича мавпа" була спочатку помічена в 2017 році, і фотографії цього екземпляра почали поширюватися в Інтернеті, але коронавірус завадив дослідникам підійти ближче.

Замість цього вони проаналізували зображення 2017 року та нові зображення 2020 року, які показують, що тодішній підліток перетворився на повністю сформовану жінку і навіть має власну дитину.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Твіт
Твіт

"Схоже, вона годувала дитину грудьми", - розповіла Live Science співавтор дослідження Надін Рупперт, приматолог з Universiti Sains Malaysia (науковий університет Малайзії). "Ми всі були в захваті, це було досить сюрреалістично".

Дослідники дійшли висновку, що мавпа, ймовірно, є нащадком двох віддалено споріднених видів, що мешкають в одній і тій же среді існування; носач (Nasalis larvatus) і сріблястий лангур (Trachypithecus cristatus).

Вчені так зацікавлені тим, що навіть в тих рідкісних випадках, коли відбувається схрещування між одними і тими ж видами, воно зазвичай не дає життєздатного потомства.

Мавпа
Мавпа

Крім того, схрещені види, як правило, схожі і належать до однієї і тієї ж еволюційної групи або роду, на відміну від хоботних мавп і сріблястих лангурів.

«З спостережень ми прийшли до висновку, що фотографи зробили висновок про те, що самці хоботкових мавп спаровуються з самками сріблястих лангурів в цьому районі і що існують змішані групи, де самки хоботкових мавп піклуються навіть про дітей сріблястих лангурів», — сказав Руперт.

Мавпа
Мавпа

Як повідомляє Live Science, самці хоботкових мавп можуть використовувати свій більший розмір, щоб витіснити самців лангурів і захопити групи лангурів.

Хоча це цікаве перетинання, Руперт сказав, що повинна бути проблема простору через втрату середовища проживання, яка створює необхідність або можливість для двох видів схрещуватися.